20120522 - foto cobla llotjaLa capital de Ponent va acollir els actes de celebració de “La Sardana de l’any”

Organitzat per la Federació Sardanista de Catalunya i en el marc de la Llotja de Lleida, el món sardanista va gaudir d’una jornada intensa on es va poder gaudir de les interpretacions de les cobles Jovenívola de Sabadell i Bellpuig Cobla.

Primer, en audició en l’esplanada de la Llotja i sota una tarda d’intensa calor, les dues cobles oferiren un tast pels més balladors; després ja en l’interior, i amb la presència de les càmeres de la Televió de Catalunya, s’inicià l’esperat concert.

 

 

En la primera part s’interpretaren les deu sardanes finalistes, on l’espectador participava donant el seu vot pel premi popular. En segon lloc es feu la lectura del resultat de l'escrutini del Premi de la Críticai la interpretació de la sardana guanyadora d’aquest Premi de la Crítica d’en Jordi Paulí “Sardanes a l'ONCE”

20120522 - la processo

La segona part començà amb dues obres interpretades de l’Orquestra Julià Carbonell de les terres de Lleida sota la direcció d’Alfons Reverté:
“EMPÚRIES” (Eduard Toldrà)
“CAPRICE” núm.1 Op A-14 (Joan Manén)
Violinista solista: Joan Espina

 

Seguidament la cobla Jovenívola de Sabadell estrenà una obra musical basada en Haikus, de Carme Jordi (?)
“CAMÍ DE HAIKUS” (Francesc Cassú)
Rapsoda: Manel Pedrós

L’esclat del concert, però, arribà amb L’estrena de “LA PROCESSÓ” de Xavier Pagès. L’orquestra Julià Carbonell i la Bellpuig Cobla sota la direcció d’Alfons Reverté interpretaren aquesta Crònica musical d'una festa tradicional catalana. Una obra descriptiva on la fusió de les dues formacions mostren un espectacle musical molt intens, amb sabor de cultura catalana. Els efectes acústics ens passegen de l’església a la plaça per acabar amb un espectacle pirotècnic que acaba envolcallant-nos de tradició i cultura catalanes.

20120522 - explanada llotja

 

2012 - guanyadors 2 sardana any 2012

20120522 - guanyadors sardana any 2012

Més informació:

Imatges propietat del blog www.avibotet.cat

Podeu escoltar-la a: http://www.radiomaricel.cat/blog/2012/05/14/aixi-sona-la-processo-de-xavier-pages/

Programa "La Sonora" a TV3 a la carta: El Ball del Sant Crist de Salomó & La Sardana de l'Any a Lleida & Sin distancia