caenfrdees

Els aplecs es converteixen tot sovint en una festa major de població o de barri. Acostumen a fer-se grans i a convertir-se en autèntics esdeveniments. L'aplec de Ripollet, a més de ser gran i comptar amb la companyia dels amics de la Cobla Sant Jordi i Jovenívola de Sabadell, es convertí en un trampolí al dia de l'11s2012. Era el cap de setmana anterior i estàvem emocionats per la manifestació que es preparava per aquesta diada tant especial

Avui escrivim aquestes línies havent assistit a aquesta manifestació i preparant-nos per importants canvis polítics, i recordem aquest dia d'aplec amb una lleugera nostàlgia pels moments que s'esdevingueren

Alguns diumenges d'estiu la Bellpuig Cobla assisteix a unes tradicionals ballades a la Capital de Catalunya. Ens agraden molt aquestes visites per la vessant exòtica de tocar sardanes davant d'un públic entregat per l'encant de l'espai, i dels turistes. Cabassos de turistes que tot passejant per la ciutat s'aturen a contemplar un petit espectacle musical on es pot veure música i dansa popular, al mig del carrer... Això que ens sembla tant normal a nosaltres no ho és per a tothom, on una manifestació cultural tan evident, de joia i de festa no és tan habitual, mentre que a la nostra terra passa cada diumenge a multitud de poblacions de tot el nostre país.

sardanes al pla de la Catedral

 

La Seu d'Urgell és una població que ens dóna la benvinguda molt sovint. Durant tota la temporada d'estiu organitzen audicions, ballades i esdeveniments al voltant de la cultura catalana. Un d'aquests, un dels grans, és el Ball Cerdà. La plaça de Sant Roc s'omple de gom a gom de balladors per poder ballar el típic Ball Cerdà.

 

artés

El passat 1 de Novembre, vam passar una agradable tarda acompanyats dels veïns d'Artés i sardanistes d'arreu.

 

Paraninf de CerveraEl passat 29 de novembre, la Bellpuig Cobla ha col·laborat, juntament amb la Ciutat de Girona, en l'enregistrament del l'obra "La maledicció del comte Arnau" d'Eduard Toldrà. L'enregistrament es feu als estudis 44.1 d'Aiguaviva (Girona) sota la direcció de Salvador Mas.

 

Cartell

 

Un Auditori ple de gom a gom fou el millor homenatge a aquest il·lustre i apreciat compositor lleidatà.

Fou el passat diumenge 22 de novembre, a l'auditori Enric Granandos de Lleida, on es celebrà el concert d'homenatge Josep Prenafeta i la seva música.

El Cors de Lleida, Orquestra Simfònica del Conservatori Municipal de Música de Lleida, la Banda Municipal de Lleida i la Bellpuig Cobla varen interpretar una mostra força representativa de l'obra del mestre Prenafeta.

La presentació fou a càrrec de Jordi Prenafeta i Pàmpols.