caenfrdees

"4 hores de sardanes" és una expressió que es diu ràpidament... però que costa 4 hores de bufera! El diumenge 27 de maig ens vam atançar a la població propera a Vic de Folgueroles per tocar al davant de l'Ermita de La Damunt:

"Damunt del meu poblet hi ha una capella d'una roureda secular voltada és son altar el trono d'una verge d'aquella roureda sobirana..." 
"L'arpa" Jacint Verdaguer

 

 


Cartell Aplec MollerussaDissabte dia 26 de maig d'enguany 2012, Mollerussa acollí el 33è Aplec de la Sardana de Mollerussa, just una setmana després de la seva Festa Major.

La Jornada es desenvolupà com ho fa normalment: en un ambient boníssim, amb gent gaudint del bon temps, amb molta música, un bon sopar i més música.

 

20120522 - foto cobla llotjaLa capital de Ponent va acollir els actes de celebració de “La Sardana de l’any”

Organitzat per la Federació Sardanista de Catalunya i en el marc de la Llotja de Lleida, el món sardanista va gaudir d’una jornada intensa on es va poder gaudir de les interpretacions de les cobles Jovenívola de Sabadell i Bellpuig Cobla.

Primer, en audició en l’esplanada de la Llotja i sota una tarda d’intensa calor, les dues cobles oferiren un tast pels més balladors; després ja en l’interior, i amb la presència de les càmeres de la Televió de Catalunya, s’inicià l’esperat concert.

 

 

Escut torelló

L'aplec de Torelló d'aquest cap de setmana s'havia de dur a terme als Jardins Vicenç Pujol de Torelló, però per motius climatològics es va traslladar preventivament (de forma encertada) a una carpa al costat del pavelló.

Les cobles participants van ser La Flama de Farners, Els Casanoves i la Bellpuig Cobla. L'assistència fou massiva, tot i ser entrada de pagament (5€, és gravíssim) i l'èxit de la jornada va ser evident amb sengles interpretacions de les sardanes, inclosa una obligada per cobla.

 

DSCF5853

Aquest passat diumenge 20 de maig, la Bellpuig Cobla viatja fins a la ciutat comtal per participar en les Ballades al Peu de la Catedral, a la plaça del mateix nom, de Barcelona. L'ambient en aquesta plaça és molt gran, provocat en gran part per la gran afluència generalitzada de turistes que visiten el monument, quan s'aturen a contemplar (i sobretot fotografiar) l'esdeveniment.