caenfrdees

belianes2012

Ara que la nit tarda tant, les ballades de sardanes de Festa Major poden començar força tard. Les 8 del vespre ha estat l'hora triada pels organitzadors de la Ballada de Sardanes de Belianes, emmarcada dins la seva Festa Major.

Nosaltres, per experiència, sabem que aquesta població te un potencial ballador molt elevat, i ja veníem preparats per la gran quantitat de gent que ha fet mans i mànigues per entrar a la placeta de l'Església a ballar. Les sardanes han estat una barreja de peces d'autors consagrats al començament per anar desenvolupant i acabant la ballada amb sardanes més saltadores i agraïdes pels balladors, per acabar amb la sardana local de Belianes composada pel mestre lleidatà Prenafeta.

cervera2012

Cervera acull un any més el curs internacional de Música.

Va fer molt vent, fred... un 23 de juliol no ens semblà gens normal, però és el que hi havia. Totes les cadires de la plaça s'ompliren (tot i que algú es va rendir a la fresca durant el concert i se'n va anar) tot i que els vam fer canviar d'ubicació per sonoritat i per la nostra seguretat.

juneda campanarL'aplec de Juneda ens reuneix a la pista d'estiu per reunir un cop més la gent de la seva contrada en el tradicional aplec.

Una afluència lleugerament menor que altres anys no va fer que l'ambient decaigués, oferint festa i sardanes en el tradicional aplec de diumenge de la localitat

escaldes - caldeaEnguany 2012 tindrem moltes oportunitats per visitar els veïns i amics d'Andorra. El passat 7 de juliol els vam poder acompanyar en una de les tradicionals ballades de dissabte al vespre a la població d'Escaldes, a la plaça mal anomenada del "Roc Blanc", on els amics andorrans ens van acompanyar amb els seus salts i la seva dansa, mentre que una gran afluència de públic ens envoltava encuriosits pels nostres instruments.

 

festivalcervera2012

El proper dilluns, 23 de juliol, la Bellpuig cobla us oferirà un concert, dins del XXXII Festival Internacional de Música de Cervera, organitzat per l'Associació d'Amics de la Música de Cervera i la Càtedra de Música Emili Pujol. El concert tindrà lloc a la plaça Major de Cervera, a les 22.00 h, i s'hi interpretaran obres de Juli Garreta, Josep M. Vilà i Gandol, Enric Casals, Ricard Lamote de Grignon, Xavier Monsalvatge, Joan Manén, Eduard Toldrà, Joaquim Serra i Vicenç Bou. Si us agrada la música de cobla en majúscules, no us el podeu perdre!

Ripoll  038Ripoll acull enguany el 59è aplec de la Sardana del territori... IM PRESSIONANT, com dirien en algunes televisions privades. Un aplec amb elevada assitència (tot i que una mica menor a altres anys), amb entrada de pagament (pràcticament testimonial), un esmorzar de bandera, i possiblements de lo milloret del país en música...

...

igualada

El passat 9 de juliol, dins el cicle Serenates d'estiu organitzat per les Joventuts Musicals d'Igualada, vam oferir un concert de sardanes simfòniques amb obres de Garreta, Grandos, Lamote de Grignon, Oltra, Monsalvatge, Acuña, Serracant, Ramió i Blay. El concert fou dirigit per Concepció Ramió.