Tel. 973 32 06 54 / Mòbil 686 488 755

20140831 ballcerda

La festa major a La Seu d'Urgell es celebra com toca. Bons concerts, 5 dies de festa, capgrossos i tradicions.

Aquesta es va celebrar el cap de setmana passat, i hem de destacar el tradicional Ball Cerdà al qual cada any participa més gent de la població.

Aquest ball tant popularitzat als pirineus té la seva pròpia versió i música que interpreta sense descans una cobla, la Bellpuig Cobla.

També compta amb una vestimenta típica com és les noies de catalaneta i els nois de catalanet. Elles amb la faldilla, la brusa i el manto que les cobreix molt ben decorat i ells amb el pantaló negre, faixa, camisa i barretina.

Hi ha dues rondes, en primer lloc la dels nens. Hi trobem des de nens de tres anys fins a adolescents.

Seguidament és el torn dels joves fins als més grans. La segona tanda és més popular i pot arribar a durar tres quarts d'hora sense pausa, aquest any ha reunit fins a 180 parelles.

El ball es caracteritza per una parella que surt a ballar al mig de la plaça envoltada per tot el poble. Tothom fa la mateixa coreografia i ens pot recordar a un ball del renaixement, molt elegant.

Els participants no és necessari que siguin parella, ja que molts hi participen amb algun familiar.

Degut a la seva importància la televisió local enregistra tota la festa per a que durant l'any es pugui continuar gaudint i fent memòria d'aquest.